Pobratenje #IoLeggoPerchè

Spoštovani starši in dijaki!
 
Od 22. do 30. 10. 2016 bo potekala akcija KUPI KNJIGO ŠOLI.
Če želite, boste lahko šli v knjigarno UBIK, kupili knjigo in jo podarili šoli Cankar Zois Vega.
Za vsako kupljeno knjigo bodo založniki podarili šoli dodatno knjigo.
Več na spletni strani www.ioleggoperche.it.
Hvala za sodelovanje!

 

 
Spoštovani starši in dijaki!
Od 22. do 30. 10.2016 bo potekala akcija KUPI KNJIGO ŠOLI.
Če želite, boste lahko šli v knjigarno UBIK, kupili knjigo in jo podarili šoli Cankar Zois Vega.
Za vsako kupljeno knjigo bodo založniki podarili šoli dodatno knjigo.
Več na spletni strani www.ioleggoperche.it.
Hvala za sodelovanje!

Tečaj plezanja in tenisa

Na naši šoli sta letos v luči popestritve šolske ponudbe potekala športna tečaja plezanja in tenisa. Na začetku šolskega leta so se razredi naših šol v skladu z željami in sposobnostmi posameznih dijakov odločili za enega izmed tečajev. Za plezanje so se določili 3. C, 4. C, 5. C, 2. V, 3. V, 3. Z in 5. Z. Tenis pa so izbrali 1. V, 4. V, 5. V, 1. Z, 4. Z in 5. Z. Vsak razred se je udeležil šestih srečanj, kjer so vsi dijaki spoznali osnove izbranega športa in pridobili znanje za kasnejše udejstvovanje. Plezalni tečaj je potekal na plezalni steni Osnovne šole Ivana Roba v Šempetru pod vodstvom trenerjev DEŠ-a (Društvo ekstrmnih športov). Tečaj tenisa pa je potekal na igriščih in pod taktirko društva ASD Tennis Campagnuzza na Rojcah. Zaradi precejšnje razdalje (predvsem plezalne stene) in omejenega časa so se morali dijaki odpeljati na mesto treningov s kolesi, ki jih je priskrbela šola. Dijaki so pobudo sprejeli in se je udeležili z velikim navdušenjem, nekateri so celo izrazili željo za nadaljnjo tovrstno aktivnost.

Strokovna ekskurzija na Gorenjsko

Dijaki 1. in 2. razredov so se v torek, 19.04.2016, udeležili strokovne ekskurzije na Gorenjsko, ki jo je nudilo Ministrstvo za izobraževanje, zananost in šport RS v koordinaciji Zavoda RS za šolstvo.
Zbiranje je bilo v zgodnjih jutranjih urah na parkirišču v Rožni dolini, kjer so si zaspani dijaki, ki so prišli dovolj zgodaj, nabavili tudi malico. Kljub dobrim vremenskim napovedim je bilo jutro precej hladno, saj je bilo nebo prekrito z oblaki, pihala pa je tudi precej močna burja. Nekateri so se že bali, da bo dan zelo hladen in da niso dovolj oblečeni, čeprav so jih profesorji mirili, da bo verjetno na Gorenjskem lepše in topleje.

Dijaške športne igre

V ponedeljek, 2. maja, so se dijaki nekaterih razredov tehniškega pola (3V., 3C., 2V., 2Z) udeležili nogometnega turnirja, ki ga vsako leto organizira ministrstvo za šolstvo. Tokrat so se v okviru dijaških športnih iger pomerili na deželni ravni.
Fantje so na žalost začeli s spodrsljajem in prvo tekmo izgubili za las, saj je bil končni rezultat 4:3 za ekipo iz videmske pokrajine. To je pogojevalo nadaljevanje, tako da so pristali na končnem 3. mestu. Dosežek je vse prej kot zanemarljiv, saj se je naše moštvo pošteno spotilo, poleg tega pa so dijaki tudi sestavili kvalitetne pisne prispevke na temo fair play v nogometu, ki jih je predvidevala letošnja oblika turnirja.
Na koncu so Mattia B., Janez, Nicolas, Matija Mal., Dimitri Pav., Elia, Anej, Kevin, Matija Mar., Thomas in Dimitri Pet. veselo odnesli domov vsak svojo kolajno, majico in seveda "tezje" noge od tistih, s katerimi so zjutraj prikorakali na igrišča.
FaLang translation system by Faboba
High Quality Free Joomla Templates by MightyJoomla | Design Inspiration FCT