Nagrajevanje natečaja Spoznaj borzo - Conoscere la borsa

Tudi letos so dijaki Tehniškega zavoda Cankar – Vega – Zois uspešno tekmovali na natečaju Spoznaj borzo – Conoscere la borsa, ki ga organizira Deutscher Sparkassen Verlag GmbH iz Stuttgarda. Na natečaju sodelujejo dijaki višjih srednjih šol iz Italije, Nemčije, Španije, Luksemburga in Švedske. Sodelovanje na natečaju je goriškim dijakom omogočila Fundacija goriške hranilnice - Fondazione cassa di risparmio di Gorizia, ki je dijakom in profesorjem plačala predvideno vpisnino in nudila profesorjem tehnično pomoč za izvedbo natečaja.

Sofijino pismo

Dober dan, profesorica,

z menoj je vse vredu, moja kanadska izkušnja se bliža polovici in čas beži. S šolo sem zadovoljna, v prvem polletju sem izbrala angleščino, yogo(v začetku je bilo zabavno, ampak kasneje je kljub pozitivnim vtisom postalo nekoliko naporno), glasbo, dizajn in pedagogijo. Obiskovala sem tudi nekatere tečaje, kot na primer tečaj matematike, potem pa sem se odločila za druge predmete, saj so pri matematiki obravnavali snov, ki sem jo že poznala. Prihodnji teden bom polagala izpite čez snov prvega polletja, v drugem polletju pa bom nadaljevala z istimi predmeti kot v prvem, z izjemo yoge, ki sem jo nadomestila z zgodovino Kanade.

Fotografska razstava Elise Colja - otvoritev

Toplo Vas vabimo
na otvoritev fotografske razstave
 
ELISE COLJA
 
dijakinje 5. razreda Žige Zoisa
 
v petek, 27. januarja 2017, ob 13.05
 
v veži Tehniškega zavoda s slovenskim učnim jezikom
v Puccinijevi ulici v Gorici.

14. Festival Več znanja za več turizma - Moja meja

 

NALOGA            VIDEOSPOT

 

ZA VIDEOSPOT ŠT. 38 - MOJA MEJA - GLASUJETE na strani TZS. 

Glasujte sedaj!

V sredo, 1. februarja 2017, se bomo dijaki 1. in 2. razreda Tehniškega zavoda turistične smeri, udeležili 14. mednarodnega festivala Več znanja za več turizma na sejmu NATOUR Alpe-Adria v Ljubljani.

Letošnja tema projekta je Potujem, torej sem in na to temo smo pripravili turistični paket Moja meja / Il mio confine ter kratek promocijski spot, ki ga je mogoče všečkati na Facebooku TZS. Glasovanje poteka od srede 25. januarja od 8. ure dalje do srede 1. februarja do 17. ure.

 

Drsanje na ledu

Tudi to zimo so na goriškem Travniku postavili "mestno" drsališče. Vstop so imeli seveda vsi, tako profesionalni drsalci, kot čisto začetniki. Obratovalo je čez cel december od jutra do večera. V zgodnjih urah, ko je večina ludi bila v službah, pa je bilo drsališče precej neobljudeno. Priložnost je bilo dobro izkoristiti in to so storili dijaki naših šol, ki so se med svojimi urami športne vzgoje s kolesi podali proti drsališču in se za dobro uro in pol preizkušali v piruetah oz. v navadnem peljanju brez padcev. Prve so si upali seveda "profesionalci", drugo pa "čisti začetniki". Slednji so se, malo za šalo in malo zares, kdaj pa kdaj poslužili tudi plastičnega - otrokom namenjenega - delfinčka. Zabave ni pogrešal skoraj nihče, nekateri so se nečesa naučili, preživeli pa so čisto vsi ...

Športni uspehi dijakinje Erike Bric

Vsem košarkarskim ljubiteljem so njeni uspehi že znani, predstavimo jih še vsem drugim. Dijakinja, ki obiskuje 2. razred turistične smeri, Erika Bric se je skoraj pred desetimi leti podala v košarkarske vode. Vztrajnost in redni treningi so ji omogočili konstantni napredek, kar jo je popeljalo do visoke ravni. Danes igra v raznih mladinskih ekipah italijanske reprezentance. Kar tako naprej!

Uspehi na pokrajinskem tekmovanju v krosu

V četrtek 1. 12. 16 so se nekateri dijaki naše šole pomerili v teku z vrstniki z drugih šol Goriške pokrajine. V kategoriji naraščajnikov so tekmovali Davor, Jan, Luca, Matija, Peter in Thomas; v kategoriji mladincev pa Nikita Nicola in Dimitri. Prvi so morali po delno blatni progi preteči 2400 m, drugi celih 3000 m. Svojo razdaljo so vsi uspešno pretekli in do cilja prispeli dokaj izmučeni. Matija je v svoji kategoriji za las zgrešil stopničke, Nikita pa je v svoji slavil in osvojil zmago. Čestitke!

Natečaj

Skupina profesorjev slovenskega višješolskega centra v Gorici želi spodbuditi ustvarjalnost pri mladih in v ta namen razpisuje
                     
 
LITERARNI, LIKOVNI IN FOTOGRAFSKI NATEČAJ

POT DO ČLOVEKA

 
posvečen spominu na dijakinjo  Živo Srebrnič.
Letošnja tema: Jeziki srca.
 
Razpisni pogoji:
Sodelujejo lahko vsi dijaki, ki obiskujejo slovenski višješolski center.
Prispevke je treba izročiti tajništvu tehniškega ali licejskega pola do 25. januarja 2017.

Uspeh bivše dijakinje

Z veseljem sporočamo novico, da je bivša dijakinja Vege Erica Zago skupaj s štirimi sošolci (David Valič, Lučka Šnofl, Marko Katrašnik, Lucija Bahovec) univerze v Ljubljani nastopila na regionalnem tekmovanju OSCE – The Organization for Security and Co-operation in Europe v Hamburgu. Pomirili so se najboljše tri univerzitetni finalisti v P2P (peer to peer): Izpodbijanje Ekstremiza. Program: Pojasni svoje projektne cilje (The top three university finalists in the P2P (Peer to Peer): Challenging Extremism program explain their project goals.)
Slovenska skupina je osvojila  prvo mesto!
 

Predstava Odklanjam vojno

Profesorji in dijaki Slovenskega šolskega centra smo bili deležni zanimive in ganljive predstave Rifiuto la guerra – Odklanjam vojno, zgodovinarja Piera Purinija. Purini ali Purič, kot se včasih rad sam poimenuje, je avtor glasbeno zgodovinske predstave, ki govori o prvi svetovni vojni iz zornega kota tistih, ki si vojne niso želeli. Predstava je sestavljena iz predavanj o zgodovinskih dogajanjih, iz diapozitivov in iz glasbenih utrinkov, v katerih se vrstijo miroljubne in antimilitaristične pesmi s celega sveta.

Sprva nam je Piero pripovedoval o skritih vzrokih vojne, ki so bili predvsem kolonialistični in ekonomski. Nato je predstavil znane Evropejce kot npr. Bertranda Russella in Alberta Einsteina, ki sta se skušala zoperstaviti vojnemu klanju. Russell je zaradi svojih pacifističnih idej celo pristal v zaporu.

FaLang translation system by Faboba
High Quality Free Joomla Templates by MightyJoomla | Design Inspiration FCT