Strokovna ekskurzija na Gorenjsko

on .

Dijaki 1. in 2. razredov so se v torek, 19.04.2016, udeležili strokovne ekskurzije na Gorenjsko, ki jo je nudilo Ministrstvo za izobraževanje, zananost in šport RS v koordinaciji Zavoda RS za šolstvo.
Zbiranje je bilo v zgodnjih jutranjih urah na parkirišču v Rožni dolini, kjer so si zaspani dijaki, ki so prišli dovolj zgodaj, nabavili tudi malico. Kljub dobrim vremenskim napovedim je bilo jutro precej hladno, saj je bilo nebo prekrito z oblaki, pihala pa je tudi precej močna burja. Nekateri so se že bali, da bo dan zelo hladen in da niso dovolj oblečeni, čeprav so jih profesorji mirili, da bo verjetno na Gorenjskem lepše in topleje.

Dijaške športne igre

on .

V ponedeljek, 2. maja, so se dijaki nekaterih razredov tehniškega pola (3V., 3C., 2V., 2Z) udeležili nogometnega turnirja, ki ga vsako leto organizira ministrstvo za šolstvo. Tokrat so se v okviru dijaških športnih iger pomerili na deželni ravni.
Fantje so na žalost začeli s spodrsljajem in prvo tekmo izgubili za las, saj je bil končni rezultat 4:3 za ekipo iz videmske pokrajine. To je pogojevalo nadaljevanje, tako da so pristali na končnem 3. mestu. Dosezek je vse prej kot zanemarljiv, saj se je naše moštvo pošteno spotilo, poleg tega pa so dijaki tudiNogommT sestavili kvalitetne pisne  prispevke na temo fair play v nogometu, ki jih je predvidevala letošnja oblika turnirja.
Na koncu so Mattia B., Janez, Nicolas, Matija Mal., Dimitri Pav., Elia, Anej, Kevin, Matija Mar., Thomas in Dimitri Pet. veselo odnesli domov vsak svojo kolajno, majico in seveda "tezje" noge od tistih, s katerimi so zjutraj prikorakali na igrišča.

School trip to Emilia Romagna

on .

Ravenna

In March 2016 our class went on a school trip to Emilia Romagna. We visited some Italian cities which are Bologna, Ravenna, Ferrara, Arquà and Monselice.

Ravenna is an Italian city. It’s the biggest city (comune) of Emilia Romagna. It was the capital city of the Western Roman Empire from 402 to 476 A.D. It is an inland city, but with a canal it has been connected with the Adriatic Sea.
Etruscans, Romans, Byzantins, Lombards and other populations used to live there. There are some important historical places that prove that these tribes lived in this territory. We visited them.

Ekskurzija v Salzburg in München

on .

1.dan

Salzburg

Tudi letos smo se dijaki šol Ivana Cankarja, Jurija Vege in Žige Zoisa iz Gorice  podali na večdnevni izlet. V nedeljo, 20. 3., smo se v jutranjih urah srečali pred šolo in odpotovali z avtobusom proti Salzburgu. Vozili smo se več ur, saj smo v mesto, ki leži v osrčju alpskega hribovja, prišli popoldne. Tam smo si ogledali grad Hohensalzburg, ki  je lociran na griču. Kljub temu, da smo nekateri dobro natrenirani, smo sopihali, ko smo se vzpenjali po strmem pobočju. Nato smo si ogledali še center in katedralo z mogočno kupolo in veličastno fasado.

Ogled knjižnice in Trgovskega doma

on .

14. marca 2016 smo dijaki 4.razreda šole Cankar obiskali slovensko knjižnjico Damira Feigla v Gorici. Tam smo preživeli dve uri, kjer smo na začetku poslušali knjižničarko, ki je predavala, zakaj je pametno, da mladi tudi danes segamo po knjigah. Nato smo se posvetili raziskovalnemu delu. Vsak dijak je s pomočjo knjižničark in profesorice brskal po knjižnih in spletnih virih in si zapisoval informacije o določeni temi.
Sledil je ogled Trgovskega doma, kjer smo poslušali predavanje o znanem arhitektu Maxu Fabianiju. Ogledali smo si dokumentarec, ki je pričal o nastanku Trgovskega doma.

Enodnevna poučna ekskurzija dijakov 4. in 5. razredov

on .

V torek, 15. marca, smo se dijaki 4. in 5. razredov tehniškega pola udeležili enodnevnega poučnega izleta. 
Med časom, ko so dijaki Vege in Zoisa obiskali tovarno embalaže v Vilešu, smo se mi peljali do bližnjega nakupovalnega centra Tiare in se v trgovini Ipercoop srečali z direktorjem in z njegovimi sodelavci, ki so nam prikazali delovanje in organiziranost tega velikega marketa.
Ob 11.00 smo se z ostalimi dijaki peljali do Ville Manin v Passarianu na Mirojevo razstavo Soli di notte. 

Izlet na sneg

on .

V četrtek, 3. marca, smo se dijaki naših treh šol z velikim navdušenjem udeležili izleta na sneg. Spremljali so nas ravnatelj in profesorji Hrovatin, Jarc, Lisjak, Vremec, Devetak.
Naš prvotni cilj  je bil Piancavallo, ki pa je zaradi snežne nevihte, ki nas je zajela, postal nedosegljiv.
FaLang translation system by Faboba
High Quality Free Joomla Templates by MightyJoomla | Design Inspiration FCT